ALGEMENE VOORWAARDEN
Artikel 1 – Algemeen
Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle rechtsverhoudingen tussen de partijen: SimCPR BV, gevestigd aan de 1e Energieweg 13 te Roden (9301 LK), ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 91040205, rechtsgeldig vertegenwoordigd door H.J. Palsma in zijn hoedanigheid van bestuurder (hierna genoemd: Dienstverlener) en de natuurlijke of rechtspersoon die beroep doet op de diensten van SimCPR BV (hierna genoemd: Klant). Van deze algemene voorwaarden kan niet worden afgeweken.
Deze algemene voorwaarden hebben voorrang op alle voorafgaandelijke mondelinge of schriftelijke afspraken. De aanvaarding van een offerte van de Dienstverlener en/of de ondertekening van een overeenkomst met de Dienstverlener en/of het leveren van diensten door de Dienstverlener aan de klant impliceert automatisch dat de Klant kennis heeft genomen van onderhavige voorwaarden, dat hij ze aanvaardt zonder enig voorbehoud en dat hij afstand doet van eventuele eigen voorwaarden.
De Klant die op welke wijze dan ook uitvoering geeft aan de overeenkomst, wordt geacht de algemene voorwaarden te hebben aanvaard. Indien een bepaling uit de algemene voorwaarden en/of de overeenkomst waarop de algemene voorwaarden van toepassing zijn, nietig blijkt te zijn, tast dit niet de geldigheid van de andere bepalingen van de overeenkomst /algemene voorwaarden aan. Beide partijen zullen ter vervanging (een) nieuwe bepaling(en) vaststellen, waarmee zoveel als rechtens mogelijk is, aan de bedoeling van de oorspronkelijke overeenkomst/algemene voorwaarden gestalte wordt gegeven.
Artikel 2 – Voorwerp van de dienstverlening
De dienstverlening bestaat uit het geven van opleiding en overige vormen van onderwijs, advies en ondersteuning binnen opleidingen en zakelijke diensten. De Dienstverlener behoudt zich het recht om bovenstaande Dienstverlening al dan niet te aanvaarden.
Een nauwkeurige omschrijving van de diensten en de desbetreffende prijzen worden opgenomen in een offerte. De Klant zal hiertoe en voorafgaandelijk aan de dienstverlening alle nuttige informatie en gegevens verstrekken die voor de uitvoering van de dienstverlening noodzakelijk zijn. De Dienstverlener is niet aansprakelijk voor de door hem verstrekte dienstverlening indien deze zijn uitgevoerd op basis van door de Klant onvolledig en/of incorrecte verstrekte informatie. De Klant vrijwaart de Dienstverlener tegen aanspraken van derden die op enigerlei wijze samenhangen met de diensten die voor de Klant zijn verricht. De Klant aanvaardt het risico op vertraging indien de Klant de noodzakelijke en bruikbare informatie niet tijdig aan de Dienstverlener ter beschikking stelt. De klant erkent dat de Dienstverlener niet aansprakelijk is voor schade door voornoemde vertraging evenals dat de Dienstverlener dan gerechtigd is de levering van de diensten op de schorten.
Artikel 3 – Prijzen dienstverlening
De Dienstverlener stelt de Klant in kennis van de gehanteerde tarieven voor zijn dienstverlening op basis van een gedetailleerde offerte. Alle tarieven zijn steeds exclusief BTW en in euro uitgedrukt en gelden voor dienstverlening uitgevoerd tijdens de normale werkuren, van 9u tot 18u, van maandag tot en met vrijdag, met uitzondering van wettelijke feestdagen. Verplaatsings, verblijfs-, accommodatie- en reiskosten zijn niet inbegrepen in de tarieven, tenzij uitdrukkelijk vermeld in de offerte. De offerte geldt 1 maand.
De Dienstverlener behoudt zich het recht om haar tarieven op elk moment te wijzigen. Een tariefwijziging gaat steeds in vanaf de volgende opdracht en/of verlenging van de overeengekomen dienstverlening. De Dienstverlener behoudt zich het recht om meerprestaties aan te rekenen als de door de Klant verstrekte informatie over de uit te voeren opdracht niet overeenstemt met de werkelijke dienstverlening.
Artikel 4 – Betaling en facturatie
Elke factuur van de Dienstverlener is betaalbaar binnen de dertig kalenderdagen na factuurdatum op rekening NL40 BUNQ 2095 6133 41. Iedere onbetaalde factuur op de vervaldatum zal van rechtswege en zonder ingebrekestelling worden verhoogd met 40 euro forfaitaire schadevergoeding. Bovendien zijn er nalatigheidinteresten van 8% per maand van rechtswege en zonder ingebrekestelling verschuldigd vanaf de vervaldatum. Elke aangevangen maand telt voor een volledige maand. Elke laattijdige betaling door de Klant geeft de Dienstverlener het recht om een eenmalige administratiekost van 125 euro (excl.BTW) aan te rekenen. Ook geeft elke laattijdige betaling de Dienstverlener het recht om voor elke verstuurde herinnering een administratiekost van 25 euro (excl.BTW) aan te rekenen. Alle kosten voor het afdwingen van laattijdige of onvolledige betaling en heractivatie van de dienstverlening worden gedragen door de Klant. De Dienstverlener behoudt zich eveneens het recht om de vergoeding van de gerechtskosten overeenkomstig de bepalingen van het Gerechtelijk Wetboek te vorderen van de Klant. De Dienstverlener behoudt zich het recht om een grotere schade te bewijzen. Bij laattijdige of onvolledige betaling behoudt de Dienstverlener zich het recht voor om de uitvoering van de dienstverlening op te schorten. Alle gevolgen van deze opschorting en/of beëindiging van de samenwerking wegens niet- betaling zijn voor rekening van de Klant. Gedurende de opschorting zijn de prijzen nog steeds verschuldigd.
Artikel 5 – Onderaanneming
De Dienstverlener kan een (deel van een) opdracht aan één of meerdere onderaannemers toevertrouwen. De Klant kan eveneens zelf een beroep doen op derden voor een deel van de opdracht. De inschakeling van derden gebeurt in naam en voor rekening van de Klant, die geacht wordt rechtstreeks met deze derden te hebben gecontracteerd. De kosten, vergoedingen en/of erelonen van deze derden zijn integraal ten laste van de Klant. De betaling van deze derden gebeurt steeds rechtstreeks door de Klant.
Artikel 6 – Aansprakelijkheid
De Dienstverlener verbindt zich tot een middelenverbintenis en geeft geen enkele garantie van welke aard dan ook met betrekking tot het resultaat van de geleverde diensten. De Dienstverlener verbindt zich ertoe de opdracht zorgvuldig uit te voeren. De Dienstverlener zal slechts voor directe schade die rechtstreeks het gevolg is van een aan haar toerekenbare tekortkoming en die door de Klant onweerlegbaar bewezen werd, aansprakelijk kunnen gesteld worden en te allen tijde beperkt tot 10% (tien procent) van de totale som van de dienstverleningsopdracht tijdens de 12 maanden voorafgaand aan het schadeverwekkend feit, voor zover de Klant de Dienstverlener binnen de 8 dagen na het schadeverwekkend feit schriftelijk in gebreke heeft gesteld.
De Dienstverlener zal ook geenszins aansprakelijk kunnen gesteld worden door de Klant voor indirecte schade of gevolgschade, hetzij contractueel, hetzij buitencontractueel. De Klant is eveneens gehouden de Dienstverlener te vrijwaren voor alle aanspraken van derden en de redelijke kosten van verweer tegen dergelijke aanspraken te vergoeden. Alle aanspraken van de Klant en derden tegen de Dienstverlener verjaren 6 (zes) maanden na het begin van uitvoering van de dienstverleningsopdracht.
Artikel 7 – Beëindiging
De Dienstverlener kan de overeenkomst en de uitvoering van de opdracht, met onmiddellijke ingang, zonder voorafgaandelijke ingebrekestelling en zonder tot enige schadevergoeding gehouden te zijn, beëindigen indien:
- A) één der partijen een gerechtelijke reorganisatie heeft aangevraagd of gerechtelijke reorganisatie is toegekend aan één der partijen
- B) één der partijen faillissement heeft aangevraagd of in staat van faillissement is gesteld
- C) het krediet van de Klant wankelt of bij kennelijk onvermogen van de Klant
- D) er in hoofde van de Klant een zodanig ernstige tekortkoming optreedt die elke verdere samenwerking redelijkerwijs onmogelijk maakt voor de Dienstverlener
- E) de onderneming van één der partijen wordt ontbonden, geliquideerd of wordt overgenomen door of fuseert met een derde
- F) er overmacht optreedt, bijvoorbeeld stakingen, sociale conflicten, oproer, oorlog, …
Deze voorbeelden zijn louter als voorbeeld, niet limitatief. De beëindiging, ongeacht de oorzaak ervan, bevrijdt beide partijen niet van de afspraken die ze hebben gemaakt over de gevolgen van de beëindiging van de overeenkomst en de eruit volgende verbintenissen. In alle omstandigheden is de Dienstverlener gerechtigd op betaling van de diensten geleverd tot aan de datum dat het contract eindigt. De Dienstverlener is niet aansprakelijk voor schade die zou voortvloeien uit de beëindiging van de overeenkomst tussen haar en de Klant.
Artikel 8 – Intellectuele rechten
De Dienstverlener zal de exclusieve eigenaar zijn van alle know-how rechten, auteursrechten, modellen en intellectuele-eigendomsrechten die tijdens de voorbereiding en/of de uitvoering van de dienstverlening worden ontwikkeld of gebruikt dan wel daaruit voortvloeien. De levering van diensten kan in geen geval worden uitgelegd of opgevat als een overdracht van intellectuele-eigendomsrechten.
De Klant verkrijgt enkel een niet exclusief en niet overdraagbaar gebruiksrecht tot het gebruik van het terbeschikkinggestelde-materiaal en de resultaten van de diensten voor de overeengekomen doelstellingen.
De Klant zal niet zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de Dienstverlener het terbeschikkinggestelde-materiaal en de resultaten van de diensten op enige wijze geheel of gedeeltelijk openbaar maken, verveelvoudigen of aan een derde beschikbaar stellen.
Artikel 9 – Toepasselijk recht
Op alle overeenkomsten en rechtsverhoudingen waarop deze algemene voorwaarden van toepassing zijn, is het Nederlandse recht van toepassing.
Artikel 10 – Bevoegde rechtbanken
Voor ieder geschil dat zou voortkomen uit de overeenkomsten en rechtsverhoudingen waarop deze algemene voorwaarden van toepassing zijn, zijn enkel de rechtbanken van het gerechtelijk arrondissement van Groningen bevoegd.
SimCPR B.V.
1e Energieweg 13
9301 LK Roden
Nederland
Telefoon: 050-211 24 14
Email: info@simcpr.com
KvK: 91040205
BTW-nmmer: NL865534494B01