SimCPR®Pro wereldprimeur NRR congres 2022

De reanimatie-polsband SimCPR®Pro krijgt haar wereldprimeur op het komende NRR congres van 11 mei 2022.

Vanaf die datum is dit nieuwe reanimatie hulpmiddel voor het eerst verkrijgbaar. Pre-orders met extra korting en geen verzendkosten, zijn nu mogelijk via onze website (kortingscode: NRR2022). Je kunt jouw bestelling ook afhalen bij de SimCPR-stand op het NRR congres.

Afgelopen jaren heeft SimCPR verschillende trainingshulpmiddelen ontwikkeld voor het reanimatie onderwijs. Onze derde generatie trainer werd gebruikt als basis voor het medische hulpmiddel SimCPR®Pro.

Voor het eerst kunnen hulpverleners nu tijdens een reanimatie dezelfde hartmassage feedback gebruiken waarmee ze zijn getraind op de cursus.

Arts en reanimatie-expert Harry Palsma heeft dit product ontwikkeld om de kwaliteit van hartmassage te optimaliseren en hulpverleners meer zelfvertrouwen te geven.

De eenvoud, betrouwbaarheid en betaalbaarheid zorgt ervoor dat nu ook eerste hulpverleners hartmassage feedback kunnen gebruiken. Professionals maken al vele jaren gebruik van hartmassage feedback met apparatuur die veel te duur is voor burger- en bedrijfshulpverleners.

SimCPR®Pro is net als de professionele apparatuur, gebaseerd op de betrouwbare technologie van versnellingsmeters. Zo gebruikt de firma ZOLL al meer dan 15 jaar versnellingsmeters tussen de elektroden van haar AED’s.

Met SimCPR®Pro hopen wij dat – net als de AED – hartmassage feedback een nieuwe standaard wordt binnen de reanimatie hulpverlening.