Smartwatch for CPR data evaluation and research

Smartwatch als hulpmiddel voor reanimatie onderzoek

Er is een heleboel wetenschappelijk onderzoek op het gebied van reanimatie, maar tegelijkertijd hebben we nauwelijks data over de kwaliteit van hartmassage in de praktijk. Dit maakt het lastig om degelijk evidence-based onderzoek te doen naar de effectiviteit van hartmassage.

Smartwatches zijn echter prima in staat om diepte en tempo van hartmassages te meten tijdens een reanimatie. Via het activeren van een nieuwe app kan deze data worden verzameld.

SimCPR lanceerde eerder al een smartwatch app voor trainingsdoeleinden met nauwkeurige hartmassage feedback. Een volgende app meet de kwaliteit van hartmassage in de praktijk. Tijdens de reanimatie zelf, is er geen feedback. In plaats daarvan wordt alleen een timer getoond in het display en volgt de feedback achteraf of tussendoor via een QuickView. Dit vermijdt het ingewikkelde certificeringsproces van Software as a Medical Device (SaMD).

Na het stoppen van de timer, verschijnen er evaluatie scores van diepte en tempo. Hiermee krijgen hulpverleners feedback over hun belangrijkste reanimatievaardigheden. De data kan eenvoudig worden gedeeld voor verdere evaluatie en wetenschappelijk onderzoek. Op deze manier komt er meer evidence-based onderzoek beschikbaar om het effect van reanimaties te verbeteren.

Wil je de ontwikkeling van onze data app ondersteunen? Neem dan contact op met Harry Palsma.